top of page

Time and location

23. mars 2022 kl. 17:00:00

Haukelandsbakken 31, 5009 Bergen, Norway

Visste du at 10% av verdens befolkning blir rammet av nyresykdom og at flere millioner dør hvert år fordi de ikke har tilgang på rimelig behandling? (Tall fra National Kidney Foundation).

Det er tid for ny CurieLecture og denne gangen setter vi fokus på nyrene våre! Studenter fra medisin, farmasi, kjemi og medisinsk teknologi er hjertelig velkommen. Det blir en lærerik kveld, med gode diskusjoner, mingling og deilig mat!

Denne kvelden får vi foredrag fra Tom Christian Holm Adamsen, som er førsteamanuensis ved Kjemisk Institutt ved UiB.  Tom skal holde foredrag om tracere for sporing av nyrefunksjon i PET/CT.

Professor og lege Olav Tenstad ved Institutt for Biomedisin ved UiB skal også holde foredrag. Foredraget til Olav vil omhandle PET-bruk for å oppdage nyresykdommer i et tidlig stadie.

Vi får også besøk av matematiker Erik Andreas Hanson fra HVL. Erik er utdannet matematiker ved UiB og har nyrefunksjon som en av sine fagområder. Foredraget vil handle om hvorfor matematiske modeller er viktig i forståelsen av nyrefunksjon- og sykdom.

About the event

CurieLecture

CurieLecture - this time focusing on the kidney

bottom of page